spacer.png, 0 kB
  • English
ajanlo_shopper.jpg

Karrier és Stílus
Tanácsadó Kft.

H-1028 Budapest, Petőfi utca 24.  
Tel.:  +36 20 9351144
Fax: +36 1 3987329
Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez.
Web: www.karrieresstilus.hu


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Főoldal arrow ULINK arrow V.U.K.K. - Volt Unileveresek Kapcsolati Köre 2011
V.U.K.K. - Volt Unileveresek Kapcsolati Köre 2011 Nyomtatás E-mail

Nem újdonság – telik az idő! Ez az év is nemsokára a végéhez ér és immár negyedik alkalommal rendeztük meg a VUKK–ot, azaz a Volt Unileveresek Kapcsolati Köre rendezvényt. A rövidítés egy kicsit sántít, mivel már évek óta résztvesznek a bulin, nemcsak a volt, hanem a mostani Unileveresek közül is szép számmal. Sokszor emlegettem, a hagyomány, a tradíció fontos az életünkben, hogy legyen mire emlékezni később.

A VUKK működik. Közel 100-an voltunk idén is, november 18-án a Margitszigeten.

vukk_2011_1.JPG

Hat órás rendezvény, konferencia szakmai és baráti, kapcsolati kör, melyet ily módon ápolunk évről – évre. Az idei témakör  – Változó magyarok a Változó világban  - mely sok kérdést vet fel. Valóban változnak a magyarok a megváltozott körülmények hatására vagy csak a külvilág változik és mi maradunk ugyanolyanok, mint voltunk. Erre a kérdésre kerestük a választ, jó példákon keresztül bemutatva, mire képesek a volt Unileveresek, mely csapat szinte együtt kezdett 15 -20 évvel ezelőtt és sokan közülük a mai FMCG szektor cégeinek vezető munkatársai vagy most is a cég szervezetét erősítik.

Persze többen átkerültek a pult másik oldalára, a gyártói oldalról a kereskedőire vagy éppen ezt a gyorsan forgó piacot más iparágra, tevékenységi körre cserélték. Számos siker sztorit hallottunk, milyen jól boldogulnak a volt kollegák nemcsak az Unileveren belül, hanem más cégeknél is. Ez az élmény, jó gyakorlat, pozitív hatást vált ki a nem annyira sikeres vagy éppen mostanában állást, munkahelyet keresőkben is. Szokásos módon a bevezetőmben felvezettem a témát és próbáltam felhívni a figyelmet, hogy a kapcsolatok ápolása, tartása mennyire fontos az életút, a karrier sikeressége szempontjából. A száz emberből sokan tartják egymással folyamatosan a kontaktot, de sokan csak egyszer egy évben a VUKK –on találkoznak. Ez így van jól. Akit kedvelünk, akinek a sorsa, boldogulása érdekel, velük gyakrabban beszélünk, e-mailezünk, vagy ha időnk engedi találkozunk. Az egymás iránti kíváncsiság fontos eleme a kapcsolattartásnak, mert ez a mozgatórugó segít, hogy bokros teendőink közepette is tudjuk, mi van a másikkal. Ha nem így van, akkor marad az évenként egyszeri alkalom, mely kiválóan alkalmas a meglazult szálak erősítésére és életben tartására. A változó piaci környezet hatására sokan szakítottak kényszerből vagy önként a megszokott munkakörrel, foglalkozással és választottak, őket érdeklő tevékenységet, vállalkozást életcélul.

Van, aki képeket fest, van, aki a természetgyógyászatban vagy éppen az ékszerrel való kereskedésben találta meg a helyét, de érdekes, hogy pld. pénzügyi területről vált kollegánk, a magyar desszert különlegesség szószólójává . Így mi is megismerhettük és megkóstolhattuk a magyar találmányt, a szarvasgombával töltött csokoládét. Nem mindennapi élményben volt részünk, mert, aki már kóstolta, tudja, hogy az íz nagyon intenzív és a nem megfelelő időben fogyasztott csoki után akár a töltött káposzta is szarvasgomba ízű lehet. A vacsora előtt Törőcsik Mária professzor Asszony tartott emlékezetes előadást a Változó fogyasztói szokásokról, trendekről, melyek 2012-ben már érezhetőek lesznek. Ilymódon összekötöttük a kellemest a hasznossal és a találkozások mellett a szakmai tudást is erősíthettük.

vukk_2011_2.JPG

Persze a finom vacsora sem maradt el, melyhez Marco, volt marketing manager kollegánk adta a zenét. A fényképezőgép is élénken kattogott, mely szintén volt kollegánk érdeme, Ricsi személyében, aki profiként kezeli a gépet, hogy weboldalunkon ne csak a résztvevők, hanem a külvilág is hírt kaphasson a történtekről. Tehát igyekeztünk hozott, Unileveres anyagból dolgozni, hogy bizonyítsuk, milyen sokszínűek, sokrétűek vagyunk. Mint, minden évben most is felemlegettük, hogy a cégnél eltöltött idő mennyire meghatározó karrierünk alakításában. A megszerzett tudás, a kapcsolat rendszer fontosak ahhoz, hogy ezen az alapon építhessük a további jövőt.

Öröm volt nézni a sok Unileveres párost, akik nemcsak a karriert, hanem a boldog magánéletet, párkapcsolatot is a cégnek köszönhetik. Akár céges családi kört, gyereksereget is bemutathatnánk ezen alkalommal. Természetesen vannak jó és kevésbé kellemes emlékek, melyek aránya befolyásolja, -ki, mennyire szeret emlékezni a régmúlt időkre. Sokan, a mostani Unileveresek közül együtt kezdtek a ma már 10 éve nem ott dolgozókkal. A cég persze folyamatosan változik, mind szervezetileg, mind a munkafolyamatokat tekintve, attól függően, hogy a piac mit kíván és a fogyasztók, vásárlók igényeit mily módon szolgálják legjobban.

A mostaniak szívesen tartják a kapcsolatot a korábbi Unileveresekkel, melyre nemcsak a VUKK, hanem pld. a 20 éves évfordulós találkozón való részvétel is jó példa. Többen a régiek és az újak közül is külföldön dolgoznak és élnek, ők képeket küldtek magukról, a világ több pontjáról, Hong Kongtól – Londonig vagy éppen Kolumbiától – Moszkváig. Ők is szívesen velünk lettek volna és a fizikai távolság ellenére, lélekben így is történt. Egy rendezvény akkor jó, ha állandóan vagy legalábbis sok minden történik az este folyamán.

vukk_2011_3.JPG

A desszert előtt került sor a szintén már hagyományos beszélgetésre, melynek résztvevői idén a fogyasztó, a vásárló jobb ismerete jegyében a kereskedőknél,ill., a piackutatásban dolgozó vezetők voltak. A személyes vonatkozások, kivel –mi történt azóta és mit jelentett számára a cégnél eltöltött idő és a megszerzett tapasztalat, érdekes volt valamennyiünk számára. Jó hallani az egyéni példákat, történeteket, mert ezek érzelmi tartalma megmarad emlékezetünkben szemben a száraz, tényszerű bemutatkozásnál. Hallhattuk, hogy 2011 értékesítési és marketing szempontból is nehéz év, de mindenki számára világos, hogy 2012 talán még nehezebb lesz.

Követve a média híreit, ez november 18 óta, 2012, még inkább kihívásokkal, feladatokkal teli évnek látszik. A pozitív hozzáállás áthatotta a beszélgetéseket, éjfél felé közeledve, teli gyomorral és gyöngyöző pezsgővel kicsit rózsásabban készülünk 2012-re. A puding próba jól sikerült. Az esemény óta a visszajelzések megerősítettek abban, hogy a VUKK –nak van létjogosultsága. A következő rendezvény szervezése már az idei elmúlt este után azonnal kezdődik, hiszen a VUKK lista aktualizálása, mely a résztvevők névjegye alapján módosul, valamennyiünk fontos kapcsolati kelléke, mely segít a mindennapi feladatok megoldásában.

Amikor szükség van tanácsra, segítségre, támogatásra a lista megmutatja, ki az alkalmas volt vagy mostani Unileveres, akire támaszkodhatunk és ezáltal már nem is olyan nehéz a megfelelő megoldás megtalálása.

A VUKK – mely a VUK után a kisróka emblémát is viselhetné, kiváló példa arra, hogy a csapat, melynek gyökerei azonosak, - érték, mellyel az élet kezelhetőbb, munkánk sikeresebb lehet, ha élünk vele.

Letölthető dokumentumok:

Letölthető prezentációs anyag

VUKK 2011 FUN Agenda 

VUKK 2011 Agenda

VUKK 2011 képgaléria

 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB