spacer.png, 0 kB
  • English

Karrier és Stílus
Tanácsadó Kft.

H-1028 Budapest, Petőfi utca 24.  
Tel.:  +36 20 9351144
Fax: +36 1 3987329
Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez.
Web: www.karrieresstilus.hu


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Főoldal
Várni, reménykedni, kitartani, élni! Nyomtatás E-mail

Itt tartunk most, 2021 január vége felé. Magamat is e szavakkal biztatom, amikor fogytán a türelmem és szinte mindenből és mindenkiből elegem van, magamat is beleértve. Szinte tapintható a feszültség, a türelmetlenség, ezzel együtt az udvariatlan, türelmetlen, némelykor durva megjegyzések, akár az utcán, bevásárláskor, de még otthon is. Elegem van, elegünk van ,nyugodtan mondhatom, mindenki erre utal, amikor beszélek vele. A feszültséget ne másokon vezessük le, hanem uralkodjunk magunkon, viselkedjünk. a diplomáciai érzék, a másik iránti tisztelet, az udvariasság felértékelőik. Ne ugorj mindenre, számolj!!!

 

Persze, könnyű mondani, nehezebb betartani. Az önmérséklet, önuralom, segít, ha feltesszük magunknak a kérdést, mi is a bajunk valójában? Ha az egészség megvan, minden rendben mondhatnánk, de nem ilyen egyszerű. Az egészség, pipa, rendben. Utána jönnek a bosszantó témák, ha munka van, akkor dupla pipa, mert van, illetve lesz is pénzünk, sok mindenre. Tehát – hármas népmesei kérdésre a válasz, egészség, munka, pénz. A többit intézzük, mindenki tervei és lehetőségei szerint. Mi lesz már, topogok, mivel többen azt hittük, hogy a január 1-e már a megváltást jelenti. Sajnálattal közlöm veletek, most, már két hét után, a csoda még várat magára. Végre sokan rájöttek az oltás szükséges és valószínűleg minden évben az lesz, de ez már a jobbik eset, amikor van megoldás és a már itt van az ajtóban. Csak még nem csengetett! Ez is eljön, nyugi! Mikor?

Jó kérdés és bízom benne, hogy március végére már túl leszünk rajta és kezdődhet a nagybetűs élet. Addig báb formájában folytatjuk a mindennapi életet és már megszokásból vezényeljük a „Home Office „ –„ home life” – módszereket. Napi rutin lett, a mi lesz a reggeli és rögtön utána, mi lesz az ebéd kérdésekre felkészülés. Van e maradék a hűtőben, amit lehet variálni vagy újra kezdhetjük a főzési gyakorlatot. A gondoskodás bennünk van, szeretem is, ha az itthoniak elégedettek. A jó kaja készítése sikerélményt ad, de egy idő után, már ebből is elég. Nálunk a friss étel a nyerő, a rendelés csak kivételes esetben opció.

A gyerekek, online oktatás elfoglaltsága is megszokottá vált, bár a középiskolások még mindig helyben járnak. Nyolcadikos unokám készül a felvételire, ez még nagyobb erőfeszítést, stresszt, izgalmat okoz a mostani körülmények miatt. Mi van az üzleti élettel? Tervezem a közeli és távolabbi jövőt, a megvalósítás módja még más kérdés. A bátrabb cégek már utaznak, várják őket a nemzetközi projectek és a külföldiek is jönnének , „ be vannak sózva „ a mehetnéktől. Erre mondhatnám, azt a viccet: Beszállt a lakásunkba egy dongó. A Jó Isten áldja meg érte! Már mióta nem járt nálunk senki! A viccet félre téve, a gazdasági élet egy percre sem állhat meg.

Sok cég most zárja az évet és az eredmények nagyon megoszlóak. A sztárok, akik plusz növekedést értek el, örülnek az eredménynek, termékkörtől függően, akár düböröghetett is a business. Jó, de ez lett a bázis, ami annyira nem jó, mert ehhez viszonyítják majd 2021 végén az aktuális teljesítményt. Mégis ez a helyzet a jobb, mert a munkahelyek kvázi védve vannak, bár az átszervezés, hatékonyabb működés itt is állandó téma. A másik oldal, aki irigykedve nézi a siker cégek elégedettségét, szenved, gyűlnek a negatív mutatók és a tervezés is nehezebb, bár a lejtmenet után jöhet a pozitív irányú fejlődés. Pörög az agyam, mit és hogyan csináljak másképpen, ha beindulnak a dolgok és az A, B terv mellett C tervem is van, hogy számos eshetőségre felkészüljek. Kreativitásom határtalan, a legvadabb ötletekkel is eljátszom gondolatban, a meditáció segít, ötleteljünk, hátha később ez lesz egy plusz tevékenység, vállalkozás alapja. Nincs halott ötlet, csak tehetetlen ember, most nem a megvalósítás a lényeg, hanem maga az idea.

Érdemes ezekről listát készíteni és később elővenni, hogy már a megvalósításon gondolkodjunk. Aki kimarad, az lemarad! Nincs mire várni, bár tudjuk az első 3-6 hónap nem lesz sétamenet. Saját magunk elviselése, erősítése, a bezártság, amiből már szabadulnánk, szinte elviselhetetlennek tűnik, pedig viselni kell. Most van az az időszak, amikor a türelemre, nyugodtságra még jobban szükség van, mint bármikor. Mi segít? A sport, a relaxáció, sok-sok nevetés, a jókedv , ami elviselhetővé teszi a legnehezebb helyzetet is. Kacagjuk ki saját magunk gyarlóságát és ha nevetni tudunk a bosszantónak tűnő dolgokon, már áthidaltuk a vészhelyzetet és otthon is szent a béke.

Közelségbe került az oltás által, a védettség érzése, de az utolsó hetek, hónapok alatt is óvatosan kell élnünk. Továbbra is szedjük a vitamint, figyeljünk a szabályokra, újabb maszkok kerülnek elő és ne tobzódjunk a baráti és családi partik bűvkörében. Ha már eddig kitartottunk, akkor most az utolsó pillanatokban, érdemes odafigyelnünk. Várni kell, sulykolom, eljön az idő, amikor újra a személyes kapcsolattartás megoldható és örülhetünk egymásnak. Addig még élvezzük a több otthonlétet és vigyázzunk magunkra, családtagjainkra. A vírus még itt van és a veszély még nem múlt el. Gondoljunk arra, hogy mondjuk, 1 – 2 év múlva emlegetni fogjuk, milyen jó volt többet itthon lenni, és akkor majd újra pörgünk ezerrel és alig van idő megpihenni. Érdemes és van mire várni, 2021 már jobb lesz, én bízom benne! 2022 pedig már, hajaj, az már a tökéletes év lesz!

 

 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB